Spring til indhold
Menu

1897-03-09

Afsender

Bertha Wegmann

Modtager

Otto Bache

Dokumentindhold

Bache har bedt Wegmann udlåne nogle malerier til Stockholmudstillingen 1897. Selvom hun er skeptisk over for store udstillinger, så indvilger hun. Hun beder Bache om at spørge Heinrich Hirschsprung, om han vil udlåne hendes Portræt af Petrea Hirschsprung, som hun anser for "det bedste jeg har malet".

Transskription

Berlin. 9 Marts 97.
Wilhelmstrasse 34. Hospitz
 
 
Kjære Herr Professor!
Tak for Deres venlige meget smigrende Skrivelse. Først vil jeg da berolige Dem med at jeg ikke boer i et Hospital men i et christeligt Hospiz. Det er et Slags Hotel, men man kan være sikker paa at det er anstændigt, og at ene Damer, baade er velseete og godt opbevarede, og saa er det tillige et Pensionat for en rimelig Betaling. Mit Helbred er desværre heller ikke det bedste, og vil jeg om nogle Dage reise til Leipzig for der at raadspørge en Naturlæge. 
Hvad der angaaer Stockholmerudstillingen, saa har jeg hverken hørt nogen Strid omtale blandt Kunstnerne, eller noget andet ufordelagtigt, jeg finder kun at mine Malerier ikke er betydelige nok til at hævde dem i en saa stor Udstilling, overhovedet finder jeg at de mange store Udstillinger skader Kunsten og Malerierne indbyrdes, men hvis De synes det kan jeg godt bede min Søster om at anmode de udpegede Maleriers Ejere til at laane
[2]
samme til Stockholmerudstillingen.
Hirschsprung er jo noget umedgjørlig hvad Udstilling af hans Malerier angaaer, men jeg kan ikke antage andet end at Deres eget Forespørgsel maatte være det vægtigste. Jeg er bange for at min Søster dér Intet vil udrette, heller ikke min egen Forbøn, men De som er Direktør og tillige personlig Ven af Hirschsprung maatte, hvis De da vilde være saa elskværdig, kunde udrette noget i den Sag. Jeg selv finder dette Portrait det bedste jeg har malet, og det er derfor det eneste jeg synes der er berettiget til at komme paa en stor Udstilling. I Haab om at De, og Deres kjære Familie maa befinde sig vel, og med en venlig Hilsen til Dem og Frue
forbliver jeg
Deres hengivne
B. Wegmann.
 
[4]
Hvis De vilde være saa venlig at tilstille mig en Blanket til Stockholmer udstillingen vilde jeg være meget taknemmelig.
Jeg seer lige nu at jeg allerede har den.


Fakta

Brev
Dansk
Dateringen fremgår af brevet.
Berlin
København
Den Hirschsprungske Samling
9.3.1897, BW til NN 1 9.3.1897, BW til NN 2