Spring til indhold
Menu

Sandsynligvis 5.6.1888

Afsender

Marie Krøyer

Modtager

Robert Hirschsprung

Dokumentindhold

Triepcke beder Robert Hirschsprung om at gøre nogle ærinder for sig i København.

Transskription

Det var måske en lidt flot Besked jeg gav Dig om Portrætet af mig, jeg synes virkelig det er ækelt – sig til Hr Gaudenzi, at jeg ikke vilde have flere af dem – og spørg ham så, om hvor meget jeg skylder ham.

[2]
Brüniche får så vente.
Hvis Du engang skulde komme igjennem Gothersgade, så giv min Skomager et venskabelig Puf. – Du må undskylde, at mit Brev er med så mange Rettelser, men jeg skriver hele Tiden galt af bare Søvnighed.
 
[drejet 90 grader, langs papirets højre kant:]
Hvordan går det med Juraen? Hvornår begynder din Sommerferie?

Fakta

Brev
Dansk
Denne stump papir er udateret, men den er sandsynligvis et udkast, eller måske en huskeseddel, til det afsendte brev af 5.6.1888, fordi Triepcke både i brevet og nærværende udkast omtaler sit portrætfoto som "ækelt".
Dette er en stump papir, som tydeligvis var en del af et større brev eller brevudkast. Det hænger sammen med brev af 5.6.1888 og er ligesom det henvendt til Robert Hirschsprung. Det er en del af det arkivmateriale, som Hirschsprungs Samling modtog fra den hirschsprungske familie i 2023, hvad der for så vidt er underligt, eftersom det var mere rimeligt, at sedlen dukkede op blandt Marie Triepcke/Krøyers efterladte papirer. Hvordan brevudkastet alligevel er endt, hvor det er, må indtil videre være uopklaret.
Skovvang
København
Einar Brünniche, R. Gaudenzi
Den Hirschsprungske Samling
1.6.1888, udkast, MT til RH, p. 1 1.6.1888, udkast, MT til RH, p. 2